Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is nu de beste tondeuse voor goede haarverzorging?

2 min gelezen
Beste tondeuse

Als je jouw haar altijd netjes wilt hebben zitten dan wil je natuurlijk ook een goede tondeuse, maar hoe vind je nu eigenlijk de beste tondeuse? Vooraf moet je, je altijd goed bedenken voor welk doel jij jouw tondeuse wilt gaan gebruiken. Ga je je hoofdhaar ermee trimmen of wil je jouw baard, snor of bakkebaarden bij werken. Het maakt veel verschil voor het soort tondeuse wat jij nodig hebt. Er bestaan namelijk speciale tondeuses voor ieder doeleinde. Door gebruik te maken van deze specifieke tondeuses kan je veel prettiger een gewenst resultaat behalen.

Beste tondeuse

Een tondeuse voor baardhaar of hoofdhaar

Er zit een hoop verschil tussen baardhaar en hoofdhaar. Een van de voornaamste verschillen is de dikte van het haar. Baardhaar is namelijk een stuk dikker en steviger dan hoofdhaar. Hiervoor zitten in baardtrimmers ook andere mesjes die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Als je er dan toch voor kiest een niet speciaal gemaakte tondeuse te gebruiken voor baardhaar dan kan je al snel verwachten dat het een zeer onprettig gevoel gaat opleveren. De mesjes zullen sneller bot worden en de tondeuse gaat meer aan de haren trekken. Dit heeft tot gevolg dat het scheren een pijnlijk gevoel kan opleveren.

Het verschil tussen een professioneel apparaat of een voor eigen gebruik

Daarnaast is er natuurlijk ook nog een degelijk verschil tussen een tondeuse voor eigen gebruik of een voor professioneel gebruik. Wat veel mensen niet zullen verwachten is dat professionele apparaten simpeler en minder functies zullen hebben. Dit komt doordat een kapper meer ervaring heeft en niet alle ondersteunende extra functies nodig zal hebben. Als amateur een professioneel apparaat aanschaffen kan dan ook zeker averechts werken. Kies er daarom altijd voor om een uitgebreid model te gebruiken wanneer jij deze voor eigen gebruik thuis wilt gaan gebruiken.

Meer verhalen

2 min gelezen
kapper bussum 2 min gelezen