Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is depigmentatie?

1 min gelezen

Witte vlekken op je huid, je kan het al je complete leven hebben. Sommige mensen krijgen ze ineens op het gezicht of op het lichaam. Deze witte vlekjes helpen op dit moment niet echt mee bij het schoonheidsideaal de egale huid. Deze huidverkleuringen kunnen enorm vervelend zijn, maar wat is depigmentatie eigenlijk?

Depigmentatie

Depigmentatie is eigenlijk het weggaan van het pigment uit de huid. Hierdoor ontstaan witte vlekken in de huid. Dat kan van tijdelijk eaard zijn, maar ze kunnen ook chronisch zijn. Het ontstaat eigenlijk altijd door zonschade. Je krijgt van te veel UV stralen niet alleen donkere pigmentvlekken, de kans op witte vlekken is dus even groot. Je kunt de vlekken ook krijgen als je het in je genen hebt zitten. In sommige gevallen krijgen mensen het zelfs als ze het aan hun schildklier hebben. Als laatste kun je het krijgen door een gist die op de huid zit. 

Hoe behandel je depigmentatie?Het is goed om te weten waar de witte vlekken vandaan komen. Als je eenmaal weet waar deze vlekken vandaan komen, kun je het behandelen. Gelukkig zijn er veel dingen waarmee je de vlekken kunt behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld bij schoonheidssalon Wormerveer terecht voor een behandeling met cosmelan 2. Cosmelan 2 is een van de meest professionele depigmentatie methodes. Je kunt deze crème ook eenvoudig zelf thuis gebruiken en aanbrengen. Naast deze crème kun je ook gebruik maken van lichttherapie of in de meest heftige gevallen van een huidtransplantatie.