Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is de beste volgorde bij een skincare routine?

2 min gelezen

Skincare wordt – gelukkig – steeds serieuzer genomen. Het is immers enorm belangrijk om een goede skincare routine te hebben. Hierdoor blijft je huid er mooier uit zien en blijft je gezicht langer jong. Er zitten genoeg stoffen in een skincare routine die enorm werkzaam zijn, mits je ze in de juiste volgorde gebruikt. Wil je weten wat de beste volgorde is voor jouw skincare routine? Official Esmee legt het je graag uit!

Stap 1: Reinigen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het reinigen van je huid is en blijft ten alle tijden enorm belangrijk. Ook als je geen make-up draagt is het enorm belangrijk om alle vieze stoffen van je huid af te wassen. Als je make-up draagt kun je het beste een make-up remover gebruiken, gevolgd door een reinigende crème of gel.

Stap 2: Tonic

Na het verwijderen van je make-up en het reinigen van je huid is het tijd voor een tonic. Een tonic is een hydraterende boost voor je huid én het haalt de laatste restjes make-up van je huid af.

Stap 3: Serum

Een serum bevat veel werkzame stoffen en je gebruikt het als een extraatje naast je dag- en nachtcreme. Wanneer je een C vitamine serum gebruikt, zal je huid hier een betere conditie van krijgen. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Een serum is altijd een goed idee om aan je skincare routine toe te voegen. 

Stap 4: Oogcrème

Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Of begint je huid onder je ogen wat te hangen? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van een oogcreme. Een oogcrème is ideaal als je de huid onder je ogen wilt verstevigen.

Stap 5: Dag- of nachtcrème

Het gebruik van een passende dag- of nachtcrème is enorm belangrijk. De crème is namelijk afhankelijk van je huidtype en de conditie van je huid. Een crème kan je huid veel goed doen, maar ook veel kwaad. Laat je dus altijd adviseren door een huidspecialist.