Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Vurenhouten latten kopen

1 min gelezen
vurenhouten latten

Door vraag en aanbod wordt hout steeds duurder. Dit zorgt ervoor dat er alternatieven worden gebruikt of goedkoper hout wordt gekocht. Toch zijn er nog enkele aanbieders die het voor een mooie prijs kunnen aanbieden. Zo zijn vurenhouten latten nog redelijk betaalbaar en is het kwalitatief prima hout. De gemiddelde levertijd van vurenhouten latten bedraag 3 tot 5 werkdagen. 

vurenhouten latten

Balken of latten laten schaven

Tegenwoordig zijn bijna alle latten en balken geschaafd. Tijdens het schaven gaat er ongeveer 4 tot 6 mm verloren. Om erachter te komen of vurenhout geschaafd is kan je de netto maat en kop maat opmeten. In het hout is het namelijk gebruikelijk om de kopmaat te vermelden vóór schaven.

Ruwe vurenhouten latten

Er zijn allerlei verschillende soorten varianten vurenhouten latten. Momenteel is de vraag naar ruwe latten erg laag, toch kan je er bij veel aanbieders nog voor terecht. 

Bestellen

In deze tijd is het handig om eerst contact op te nemen bij de aanbieder waar je wilt bestellen. De levertijden lopen namelijk heel erg uiteen net zoals de prijzen. Het is daarom nooit verkeerd om te vergelijken. Bij de meeste aanbieders kan je zelfs langskomen en al het hout bekijken. Zo heb je gelijk een beeld van het hout en bedrijf. Hoe je het ook went of keert, het werkt toch prettiger.

Indien gewenst kan je gelijk het hout op maat laten zagen. Dit bespaard veel tijd en kost meestal niks.

Meer verhalen