Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

PS5 en Xbox Series X: het vergelijken is begonnen

1 min gelezen
PS5

Nu de PlayStation 5 er al weer enige tijd is, kan heel voorzichtig een vergelijk worden gemaakt tussen de PS5 en de Xbox Series X. Beide consolegames hebben echt wat te bieden, zijn op onderdelen verschillend en hebben ook de nodige overeenkomsten. Conclusie? De PS5 maakt op een punt het verschil: met de DualSense controller.

PS5

Goed voor de spelbeleving

Een verrijking. Dat is wat de DualSense PS5 controller is. Die toegevoegde waarde zit vooral in de adaptive trigger en de haptische feedback. Het voelt allemaal levensecht en er is aandacht voor alle details. Sony leverde ook wat betreft beeld en geluid een meesterwerkje. Was je gewend om tijdens de games steeds hetzelfde geluid voorgeschoteld te krijgen, dat is nu anders. Je hoort nu zelfs de regendruppels één voor één vallen. Ongekend mooi en goed voor de spelbeleving. Sony kan ook tevreden zijn over de uitermate snelle laadtijden van de PS5.

PS5: inclusief voet

Aan de andere kant wordt de Xbox Series X vaak als fraaier omschreven. De Xbox ziet er beter uit en de PS5 wordt door mensen vooral groot genoemd. Daarom ook is de Xbox gemakkelijker weg te werken. Koop je de PS5, dan wordt die geleverd inclusief een voet. Concurrent Xbox is een dergelijke voet niet nodig. Opvallend is verder dat de PS5 geen ondersteuning heeft voor variabele refresh rate en Dolby Vision. Die kleine nadelen worden echter weggevaagd door één onderdeel: de Dual Sense controller. Want die is echt next level.

Meer verhalen

1 min gelezen
vurenhouten latten 1 min gelezen