Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Verticale muis kan polsklachten voorkomen

2 min gelezen
Verticale muis

Wist je dat een Verticale muis polsklachten kan voorkomen?  Vooral voor mensen met dit soort klachten is het lezen van deze blog zeker aan te raden. Zelf praat ik uit ervaring, omdat ik jarenlang met heel veel pijn heb gelopen. Pijn in mijn polsen, bij de minst of geringste beweging. Op een gegeven moment kon ik mijn werkzaamheden niet meer uitvoeren. Gevolg was dan ook een tijd thuis de rust te nemen.

Het had niet langer moeten duren, of er moest een operatie aan te pas komen. Want de pijn in mijn pols had een naam, RSI. Hierdoor zat er een zenuw klem en veroorzaakte heel veel klachten. Alles bij elkaar ben ik ruim een half jaar thuis geweest en heb in deze periode niet mijn werkzaamheden kunnen uitvoeren. 

Verticale muis

Een verticale muis werkt een stuk fijner

Na mijn lange periode van thuis zitten heb ik er alles aan gedaan om mijn werk weer zo makkelijk mogelijk uitvoerbaar te maken. Hiervoor was ik bij het bedrijf Ergonomique terecht gekomen. Dit bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en houdt zich bezig met ergonomische hulpmiddelen op de markt te brengen. Hier heb ik dan ook mijn muis en andere hulpmiddelen aangeschaft. Inderdaad zit ik nu een stuk beter achter mijn computer.

De muis die ik heb gekocht staat als het ware rechtop. Hierdoor heb ik geen last meer in mijn polsen. Door het aanhouden van deze houding, ontlast ik een heleboel spieren en dat werkt alleen maar prettiger. Ook een polssteun en een voetenbankje zorgen ervoor dat ik goed achter mijn computer zit. Hierdoor kan ik nu makkelijker mijn werk uitvoeren, zonder aan het einde van de dag klachten te hebben. Dankzij de geweldige producten die je via Ergonomique kan kopen, ben ik weer een gelukkig mens zonder pijnklachten aan mijn polsen.