Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

specialist voor het opruimen van explosieven

1 min gelezen

1Een goede vriend van mij is specialist voor het opruimen van explosieven. Hij doet dit werk al best lang en hij is er erg goed in. jaarlijks krijgt hij vrij veel meldingen dat er een explosief in de buurt is. Dan moet hij met zijn hele team naar de plek toe en kijken wat er aan de hand is. Negen van de tien keer is het geen echte explosief maar van te voren weten ze dat natuurlijk nooit zeker. Daarom is het van groot belang dat ze actief blijven en de scherpte houden.

Jaarlijks veel oefeningen over heel Nederland1

Over heel Nederland hebben ze vaak wel heel veel oefeningen om scherp te blijven. Je kan natuurlijk niet alleen op echte explosieven oefenen. Dan weet je niet hoe het gaat want dan is het al te laat. Je moet het ervoor wel weten. Heel belangrijk is het beschermen van grote belangrijke plekken. Denk aan luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam. Deze staan continu onder druk als doelwit van explosieven. Hierdoor komt het ook heel vaak voor dat ze hier moeten patrouilleren. Dit doet mijn vriend ook een keer in de zoveel tijd.

Hele goede mensen

Ik heb weleens gesproken met iemand van explosieve opruiming’s dienst en het zijn allemaal zeer aardige mensen die gewoon hun werk doen. je moet een specialist voor het opruimen van explosieven dus zeker met respect behandelen ze zetten namelijk hun leven op het spel voor onze veiligheid.