Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Safety first: meer informatie over de brandwerende kluis

2 min gelezen

Waar zouden we zijn zonder veiligheid? Vandaag de dag zijn kluizen belangrijker dan ooit. Belangrijke spullen met een hoge emotionele of financiële waarde verdienen een veilige plek. Dat is goed voor de gemoedsrust. Met de opkomst van digitale munteenheden is data belangrijker dan ooit en dat weten hackers. Er kan van alles gebeuren, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Een brandwerende kluis biedt extra veiligheid ongeacht wat je veilig wilt stellen: data, papieren documentatie of spullen.

Hoezo brandwerend?

Naast data kan het ook zo zijn dat je bepaalde documenten graag niet in rook ziet opgaan. Een brandwerende kluis is niet voor onbeperkte tijd bestand tegen een vuurzee. De weerstand hangt af van de normeringen en certificaten. Meestal biedt een dergelijke kluis 30, 60, 90 of 120 minuten weerstand tegen brand. Het is dus verstandig om voor een kluis te kiezen met een goed uithoudingsvermogen voordat de kritische temperatuur is bereikt.

Waar je verder op moet letten

Naast brand, waar je hopelijk nooit mee te maken zult krijgen, is inbraakwering ook van belang. Er zijn net als bij brandwerende kluizen bepaalde normeringen en certificaten. Op VDH safes: http://www.vdhsafes.nl kun je een selectie maken van verschillende klassen en veiligheidsniveaus. Zo vind je precies de kluis die past bij jouw wensen.

Dat is niet alles

Het is geen slecht idee om te kijken naar extra opties of accessoires. Zo zijn er muurkluizen, maar ook vloerkluizen. Er is voor ieder wat wils. Of je nu fotoalbums of een USB-stick met belangrijke data achter slot en grendel wil, een kluis kan altijd uitkomst bieden. Wat wil jij graag waarborgen?

Meer verhalen