Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Placemats: onmisbaar op een gezellige opgemaakte eettafel

1 min gelezen
leren onderzetters

De meeste mensen die een eettafel in gebruik hebben in huis plaatsen niet hun bord met eten en hun glas met drinken zomaar op de blote tafel. Velen hebben hier nog een tafelkleed tussen zitten, al maken veel mensen ook gebruik van placemats. Dit laatste is een extra interessante optie, want met placemats kun je een tafel redelijk gemakkelijk veel gezelliger doen laten ogen. Een tafel wordt op die manier al snel een stuk aantrekkelijker om aan te gaan zitten; een aantrekkelijkheid die vervolgens ook de ruimte als geheel in positieve zin beïnvloedt. Placemats zijn er uiteraard in diverse uitvoeringen, maar een placemat van leer gebruiken blijkt vaak toch wel de meest geschikte keuze te zijn. Hieronder lees je daar meer over.

leren onderzetters

Waarom placemats van leer gebruiken? 

Placemats van leer hebben ten opzichte van andere materiaalsoorten de volgende pluspunten te bieden:

  • Leer is een materiaalsoort dat zich gemakkelijk hecht aan een ondergrond. Je placemat schuift dus niet zo snel weg.
  • Leren placemats zijn waterafstotend. Ze worden mede daardoor niet snel vies en je kunt ze jarenlang blijven gebruiken, terwijl ze in die tijd niet of nauwelijks achteruitgang vertonen.
  • Een placemat van leer schoonmaken is een fluitje van een cent. Je hoeft er in principe alleen maar even een wat vochtige doek overheen te halen.

Mocht je leren placemat overigens toch op een gegeven moment vlekken te bevatten, dan is het aan te raden om deze er uit te halen zonder bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken.