Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Alles over GPS-tracking

2 min gelezen

GPS tracking is een technologie die gebruikmaakt van het Global Positioning System (GPS) om de locatie van een persoon of object te bepalen. GPS tracking wordt vaak gebruikt voor vervoerslogistiek, zoals het volgen van vrachtwagens of schepen, maar het wordt ook steeds vaker gebruikt in persoonlijke toepassingen zoals de volging van kinderen of ouderen.

Gebruik van een GPS-tracker

Er zijn verschillende manieren waarop GPS tracking kan worden gebruikt. Sommige GPS trackers zijn klein en draagbaar, zoals een armband of een sleutelhanger, terwijl andere systemen zijn geïnstalleerd in voertuigen of op vastgoed. Er zijn ook GPS trackers die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in de buitenlucht, zoals bij het volgen van wild of bij recreatie.

Real-time locatie informatie

Een van de voordelen van GPS tracking is dat het real-time locatie-informatie kan geven. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor ouders die willen weten waar hun kinderen zijn, of voor bedrijven die willen weten waar hun voertuigen zich bevinden. GPS tracking kan ook worden gebruikt om de snelheid van een voertuig te meten, waardoor de bestuurder kan worden gewaarschuwd als hij te hard rijdt.

Privacy overwegingen

Er zijn echter ook privacy-overwegingen bij het gebruik van GPS tracking. Sommige mensen vinden het onacceptabel dat hun locatie wordt gevolgd zonder hun toestemming, of dat hun privé-informatie wordt verzameld en gedeeld met derden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat GPS tracking alleen wordt gebruikt met de toestemming van degene die wordt gevolgd, en dat de verzamelde informatie wordt beschermd tegen onbekenden. Veritas Consultancy kan je hierbij helpen.