Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Leiden en de Bollenstreek

2 min gelezen

Wat zijn nu de mooiste plekken van Nederland waar jij je deze zomer lekker kan vermaken?  Amsterdam en Utrecht zijn we allemaal wel eens geweest. De Veluwe is leuk, maar we willen een keer wat nieuws. Hier leggen we uit waarom je Leiden zou moeten overwegen voor je zomervakantie. 

mooiste plekken in Nederland

Leiden

Leiden is nu echt een stad die een beetje wegvalt tegen de andere, grotere steden uit Zuid-Holland, zoals Rotterdam en Den Haag. Maar dit is jammer want Leiden heeft zo veel te bieden. Ten eerste heeft Leiden vele musea. De meeste bekenden zijn toch wel het museum van Volkenkunde en het Museum van Oudheden. Deze musea maken een bezoekje aan Leiden, op zichzelf al waard.  Maar ook museum De Lakenhal en het  Sieboldhuis zijn erg aan te raden.

Ben je niet zo van de musea dan heeft Leiden nog meer voor je in petto. Leiden is namelijk een erg gezellige stad. Loop lekker naar de Nieuwe Rijn en neem plaats op één van de talloze terrassen aan de gracht. Geniet van je lunch, diner of borrel met het schitterende uitzicht op de stad. 

Ook voor winkelliefhebbers is Leiden ideaal. Aan de Haarlemmer vind je tal van winkel, van de grote ketens tot aan kleine boetiek winkeltjes. Leiden heeft dus genoeg in zich om je te vermaken. Maar ook net buiten Leiden is er nog veel te zien. 

Bollenstreek

Ben je met de fiets in Leiden dan is het aan te raden om noordelijk te fietsen. Hier vind je namelijk de bollenstreek. Een simpele google zoektocht naar deze streek zou je snel versteld doen staan. Rijen dik aan bloemen, waar je met je fiets zo langs fietst. Een heerlijke vakantiebestemming dus!