Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Heerlijke gerechten bij warm weer!

2 min gelezen
pastasalade gerookte kip

Wanneer het heet is, hebben maar weinig mensen zin in een warme maaltijd, laat staan om überhaupt te gaan koken! Toch is het belangrijk om wel iets voedzaams op tafel te zetten. Laat je inspireren door de volgende gerechten die uiterst geschikt zijn bij warm weer!

1. Pastasalade gerookte kip

Het is belangrijk om voedingsstoffen binnen te krijgen. Een pastasalade gerookte kip is dan ook ideaal! Gerookte kip is kant-en-klaar in de supermarkt te koop, pasta kook je zoals je dat altijd doet en laat je vervolgens afkoelen (of spoel je koud met water). Pastasalade is erg lekker met pesto, deze kan je zelf maken of in een potje kopen.

Qua groenten past vrijwel alles bij deze pastasalade! Kies bijvoorbeeld voor rauwe tomaat, ui, komkommer of paprika. Je kunt er ook voor kiezen om groenten vooraf te grillen en deze naderhand toe te voegen aan de salade.

Tip: voeg wat citroensap toe om je salade extra fris te maken!

pastasalade gerookte kip

2. Wraps met zalm

Als je geen zin hebt om te koken, dan zijn deze wraps met zalm een ultieme aanrader. Ook hier kan je naar smaak het recept aanpassen. Je besmeert een wrap met kruidenroomkaas en voegt hier ijsbergsla en zalm aan toe. Even oprollen en klaar!

Ook hier kan je weer kiezen voor het toevoegen van extra groenten, zoals komkommer of tomaat. Eventueel zou je de zalm ook kunnen vervangen door kipfilet.

3. Zelf pizza maken

Zeker als je met kinderen gaat eten kan het leuk zijn om je eigen pizza te maken. Ook dit is heel gemakkelijk en draagt bij aan het ultieme vakantiegevoel. In de supermarkt koop je (vers) pizzadeeg, dit besmeer je met tomatensaus en toppings naar keuze. Kinderen vinden het heel leuk om hun eigen pizza te kunnen maken! Voor de toppings kan je denken aan vlees zoals kip of salami, voor de groenten aan champignons, verse tomaat of paprika. Vergeet de kaas zeker niet! Of je ananas op je pizza doet, is aan jou.

Meer verhalen