Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Afsluiten van een hypotheek

2 min gelezen
actuele hypotheekrente

Wanneer je een huis koopt kun je er niet onderuit om een hypotheek af te sluiten, je krijgt dan te maken met hypotheekrente. Over het deel wat je nog moet afbetalen betaal je rente, dit noemt men de hypotheekrente. Het spreekt voor zich dat je probeert de laagst mogelijke rente te krijgen wanneer je een hypotheek afsluit. Hoe lager de rente hoe minder geld je iedere maand betaald. Het is daarom nodig om je eigen te verdiepen in de actuele hypotheekrente op rente.nl. 

actuele hypotheekrente

Wanneer moet je kijken voor de rente

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je goed op de hoogte zijn van de actuele hypotheekrente. Banken en verstrekkers van kredieten kunnen op ieder moment namelijk de rente verhogen of verlagen, ben je niet goed op de hoogte heb je kans dat je iedere maand te veel rente betaald. Op rente.nl ben je ieder moment op de hoogte van de hypotheekrente. De verschillende rentes van aanbieders vergelijk je eenvoudig met elkaar, zo weet je altijd welke kredietverstrekker de laagste rente heeft.

actuele hypotheekrente

Vul eenvoudig je gegevens in

De actuele rente voor jou is afhankelijk van een aantal dingen, op de website rente.nl kun je het filter invullen waarmee de rente wordt berekend voor jouw situatie. Alle rentes worden met elkaar vergeleken, ook voor jou heb je altijd de actuele rente direct in beeld welke het voordeligst is. Is het verschil tussen de rente die je nu betaald erg groot kun je kijken of het zinvol is om je hypotheek over te sluiten, het is wel zinvol om goed na te gaan of je te maken hebt met een aflosboete bijvoorbeeld.

Meer verhalen