Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Zo herken je PTSS

2 min gelezen

PTSS is een verschijnsel dat zich uit in een aantal nare klachten. Vermoed jij dat je PTSS klachten hebt? Dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een dokter te raadplegen. Maar tot die tijd, kun je dit artikel eens doornemen om te kijken of je klachten overeenkomen met de symptomen. De symptomen komen vaak voor na een schokkende gebeurtenis in je leven die je niet goed hebt kunnen verwerken. Denk hierbij aan een mishandeling of een levensbedreigende situatie.

De symptomen

Symptomen van PTSS kunnen zich op verschillende manieren uiten. Maar je kunt hierbij denken aan angstige, onrustige gevoelens. Daarnaast kun je de gebeurtenis constant herbeleven. Zo kan het zelfs zo zijn dat het net lijkt of je het opnieuw beleeft. Denk hierbij aan dromen, emoties of herinneringen die erg onaangenaam zijn. Ook zal je prikkels die je doen denken aan de gebeurtenis zoveel mogelijk vermijden.

Herken je deze symptomen

Bovenstaande symptomen zijn niet alle symptomen die zich voor kunnen doen. Doe dus eerst goed onderzoek en raadpleeg gelijk een arts bij enige vermoedens. Daarnaast kun je online een test doen. Zo vul je een vragenlijst in en krijg je gelijk een indicatie. Uiteraard is dit geen geldige indicatie en dien je altijd een dokter of psycholoog te raadplegen.

Het is dus altijd raadzaam om een professional in te schakelen. Je kunt nooit zelf voor dokter gaan spelen door het internet door te struinen naar informatie. Vaak is informatie niet juist en kan het je zelfs meer slechts doen dan goed.

Meer verhalen

kraampakket 2 min gelezen
24 uurs zorg 2 min gelezen