Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Zelf een telefoonhoesje maken

2 min gelezen
zelf hoesje maken

Een telefoonhoesje wordt door de meeste van ons allemaal wel gebruikt. Je hebt een ruime keuze aan verschillende modellen, kleuren en patronen. Gelukkig zijn de meeste hoesje ook niet te duur waardoor het geen probleem is om eens in de zoveel tijd een nieuwe aan te schaffen voor de afwisseling. Als je eens wat anders wilt dan de opties die er zijn kan je ook zelf hoesje maken. Het zal je niet veel meer geld kosten dan er een in de winkel te kopen maar je kan het wel helemaal naar wens maken. 

zelf hoesje maken

Basis hoesje

Voordat je kan beginnen met het ontwerpen van een eigen telefoonhoesje is het eerst handig om te kijken naar een basis hoesje. Je kan voor een zachte doorzichtige back cover gaan, maar je kan er ook voor kiezen om een harde met kleur hoesje te kiezen. Als je meer van de book covers bent kan dat natuurlijk ook. Kies dan wel voor één kleur zodat je zelf nog genoeg kan veranderen. 

Ontwerpen

Als je een hoesje hebt kan je deze overtrekken op een wit papier. Daarna kan je op het witte papier je hoesje gaan ontwerpen. Schrijf er ook bij met welk materiaal en kleuren je dat wilt doen. Zo weet je ook wat je nog moet halen of wat je eventueel in huis hebt. Het voordeel van een schets is dat je het daarna alleen maar moet na te doen op het hoesje. 

Maken

Voor het maken van het hoesje kan je verschillende materialen gebruiken. Denk hierbij aan glitter, glitterstenen, stiften, nagellak, nagellak gel etc. Het is alleen wel belangrijk om te kijken of elk materiaal op het door jouw uitgekozen basis hoesje kan. Als je een doorzichtige rubberen hoesje hebt kan je er niet zomaar met een stift overheen gaan zonder het meteen weer er af te kunnen vegen.