Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van biljarten?

2 min gelezen

Veel mensen houden van biljarten, omdat het een geweldige manier is om je eigen vaardigheden te verbeteren of om gewoon tijd door te brengen met vrienden. Biljart spelen is echter meer dan je wellicht denkt, en dan bedoelen ik niet alleen techniek.

Biljart spelen heeft eigenlijk een aantal gezondheidsvoordelen. Hoewel je misschien nog niet eerder over dat aspect van het spel hebt nagedacht, zou je de volgende keer dat je een keu oppakt je lichaam en geest een plezier kunnen doen. Longoni keu biedt diverse producten aan waarbij je optimaal gebruik kan maken voor het biljarten.

Je verbrandt calorieën

De meeste mensen beschouwen biljarten niet als een inspannende oefening, en voor het grootste deel zul je waarschijnlijk niet buiten adem raken tijdens een wedstrijd. Dat betekent echter niet dat jouw bewegingen geen calorieën verbranden.

In feite zal de gemiddelde speler gemakkelijk ongeveer een mijl lopen in slechts één spelletje biljart. Dat lijkt misschien niet veel, maar in tegenstelling tot tv kijken op de bank, is het nog veel meer.

Verbetert de hand-oogcoördinatie aanzienlijk.

Aangezien de hand-oogcoördinatie een cruciale factor is om een ​​potje pool te winnen, worden jouw handen behendig en snel en kunnen ze eindige en kleine taken uitvoeren.

Biljart versterkt jouw spieren

Als poolspeler profiteer je van een low-impact versteviging van jouw been-, rug- en heupspieren, aangezien je tijdens het spelen continu moet buigen en reiken.

Cognitieve vaardigheden worden enorm verbeterd

De stimulatie die je mentaal krijgt tijdens het poolen is rijk en variabel, aangezien elk kapot rek oneindig veel indelingen biedt. Deze lay-outs zullen jouw visualisatie, verbeeldingskracht en creatieve probleemoplossende vaardigheden altijd uitdagen.

Verbetert het strekken, het balanceren van de kracht

Als je pool speelt, moet je meer rekken, moet je over het tafelblad buigen om de speelbal in een gewenste hoek te bereiken, vooral als er complexe slagen nodig zijn. Soms moet je op één voet staan, wat jouw stabiliteit zou verbeteren. Ben je al overtuigd en wil je biljartkeu kopen? Neem gerust een kijkje op de website!