Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is een OM Zitting? Ben jij hier bekend mee?

2 min gelezen
advocaat

Wat is een OM Zitting?Vandaag wil ik graag afwijken van de onderwerpen die ik normaal behandel. Dit om jullie informatie te geven over een Tomzitting. Wat is een OM Zitting? Wie van jullie is hier al bekend mee? 

Een Transactie Officier van Justitie Zitting (TOM) houdt in dat er zonder tussenkomst van een rechter samen met de aanklager overlegd wordt,  er een straf geaccepteerd wordt waardoor er niet naar de rechter gegaan hoeft te worden. Tijdens zo’n gesprek met de Officier van Justitie worden daar dan afspraken over gemaakt. Natuurlijk is het wel raadzaam om je bij te laten staan door een advocaat. Het kan namelijk voorkomen dat er straffen worden neergelegd die bij een rechter helemaal niet ter sprake komen. De tegenpartij zal dan adviseren de straf te accepteren terwijl dit niet raadzaam is. Zo is het zelfs mogelijk dat je eindigt met de strafblad.

tom zitting advocaat

Nog meer informatie omtrent dit onderwerp

Zo heb ik iemand binnen de familie die dit al eens heeft meegemaakt. Het ging hierbij om een klein vergrijp, namelijk de diefstal van een pakje kauwgom. De aanklager wilde hem een grotere straf opleggen dan de rechter gedaan zou hebben. Vandaar dat het goed was dat hij gebruik had gemaakt van een advocaat.

advocaatHij zat dus ook met de vraag “Wat is een OM Zitting?”. Gelukkig had hij samen met mijn oom online geïnformeerd. Toen kwamen zij uit bij de website tomzitting-advocaat.nl. Via deze site hadden zij dan ook uiteindelijk een advocaat ingehuurd. Dankzij hun kreeg hij dus maar een lichte straf.  

Meer verhalen