Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is Barolo wijn?

2 min gelezen

Barolo, ook wel bekend als “de koning van de wijnen”, is een fijne Italiaanse rode wijn met complexe en krachtige aroma’s. Het wordt geproduceerd in een gebied genaamd Barolo in Piemonte, in het noordwesten van Italië. De wijn is gemaakt van een druif genaamd Nebbiolo, die bekend staat om zijn aroma’s van gedroogde roos en zoethout. De typische oogsttijd is de tweede helft van oktober. Het grondgebied waar Barolo wordt geproduceerd, omvat de volgende gebieden in de Langhe, een gebied ten zuiden en oosten van de rivier Tanaro in de provincie Cuneo: Barolo, Castiglione Falletto, Cherasco, Diano, Grinzane Cavour, la Morra, Novello, Roddi, Serralunga, Verduno.

Wat voor soort wijn is Barolo?

Barolo wijn is een rode wijn met complexe en krachtige aroma’s. Droog en zeer rijk aan tannines, deze wijn profiteert van veroudering, omdat zijn kenmerkende smaak na verloop van tijd nog verfijnder en verfijnder wordt. Het is het beste om Barolo na de oogst minimaal 7-10 jaar te bewaren alvorens het te openen. Er zijn 181 wijngaarden in Barolo waarvan bekend is dat ze wijnen van superieure kwaliteit produceren. De wijnen zijn rijk en vol, met een sterke aanwezigheid van zuurgraad en tannines .

De aroma’s en smaken van Barolo

Als je je afvraagt ​​”hoe smaakt Barolo?” Het beste is om een ​​fles te openen en een slokje te nemen. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, zul je de ervaring waarschijnlijk niet vergeten. Barolo is een krachtige wijn met veel tannines, en experts noemen het aroma soms “teer en rozen”. Elke hap brengt een wereld van smaak met zich mee. Het begint met tonen van zoethout, rozenblaadjes, bosbessen en pruimen, vermengd met zwarte peper en kaneelkruiden. Dit wordt vergezeld door rijke donkere chocolade, oud leer en zoete tabak. Wijnwagentje biedt lekkere Italiaanse wijn waarbij je als wijnliefhebber altijd wel iets kunt vinden. Bijvoorbeeld: goede rode wijn, droge witte wijn, prosecco, spumante, desertwijn of rosé.