Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Waar koop je je ski uitrusting?

2 min gelezen

Het is weer die tijd van het jaar; je mag op skivakantie! Wat cruciaal is voor een geslaagde skivakantie is een goede uitrusting. Ook moet je goed nadenken over alles wat je meeneemt zodat je vakantie niet onverwachts in het water valt. In dit artikel zullen wij stapsgewijs door alle benodigdheden gaan zodat jij voorbereid op skivakantie kan gaan! Natuurlijk is wat je mee moet nemen wel afhankelijk van het doel van je skivakantie. Wil je elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat de piste afdalen op je ski’s? Of spendeer jij je dagen liever met snowboards op de half-pipe? Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet gaat skiën, maar je dagen slijt op een terrasje met een goed boek.

Voor de goed voorbereide snowboarder

Als jij niets liever doet dan snowboards meenemen en de hele dag tricks doet op de halfpipe is je uitrusting significant anders dan als je rustig de piste af skiet elke dag. Zorg in ieder geval voor een goede snowboard bindingen en snowboard schoenen. Natuurlijk is het de eerste keer niet goed te voorspellen of je dit elk jaar zal gaan doen of dat het bij deze ene keer blijft. Daarom is het verstandig om de eerste keer een snowboard te huren op locatie. Zo kan je goed voor jezelf bepalen of je het leuk vindt, en welke snowboards er voor jou werken. Ben je al een ervaren snowboarder die van plan is om dit elk jaar te doen? Dan zou je goed kunnen investeren in een eigen snowboard zodat je niet elk jaar huur hoeft te betalen. Er zijn een groot aantal one stop shop websites waar je voor al je materiaal terecht kunt.

Voor de ervaren skiër

Natuurlijk hoef je geen snowboard te kopen als je alleen gaat skiën. Maak voor jezelf de afweging of je een eigen set ski’s wilt die je elk jaar mee sleept naar je vakantieoord, of dat je elk jaar op locatie een set ski’s huurt. Zorg in elk geval voor een goede stevige helm. Zeker Nederlanders zie je vaak zonder helm de piste af gaan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Achteraf gezien heb je altijd liever een helm gedragen dan niet. Zorg ook voor een goede skibril. Een zonnebril kan ook volstaan als je niet van plan bent om keihard de berg af te sjezen, maar de zon kan erg sterk zijn bovenop een berg.