Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Natuurlijke verzorging

2 min gelezen

Als u over natuurlijke cosmetica hebt gehoord, maar u zich nog steeds afvraagt wat de echte voordelen zijn van het gebruik ervan in uw dagelijkse leven, hebben wij dit artikel opgesteld met enkele belangrijke redenen die u uw houding zullen doen herzien. Kijk hier eens naar!

1. Ze zijn niet schadelijk voor de huid

Alles wat u op u huid smeert, wordt door u huid geabsorbeerd en kan zo u bloedbaan bereiken. Als u geen voedsel eet dat giftige stoffen bevat, waarom smeer u dan zo vaak per dag die enorme hoeveelheid van diezelfde giftige stoffen op u huid? Smeer niet op u huid wat u niet in u mond zou stoppen!

Natuurlijke gezichtsverzorging is vrij van giftige stoffen, meestal gemaakt van plantaardige oliën, etherische oliën, boters, plantaardige wassen, kruiden en zaden, die in plaats van aan te tasten, een natuurlijke voeding op uw huid bevordert.

2. Het heeft een echt natuurlijk aroma

Het aroma van de echt natuurlijke producten is afkomstig van het gebruik van de eigen natuurlijke producten, zoals de etherische oliën, die naast aangenaam ook therapeutische eigenschappen hebben, in tegenstelling tot de synthetische parfums die alleen de geuren van de natuurlijke inputs nabootsen.

3. Niet schadelijk voor het milieu

Elk product dat u op uw lichaam gebruikt, zal tijdens het baden voor een deel worden geëlimineerd, door de afvoer gaan en in het milieu terechtkomen. Wanneer we het over giftige chemische producten hebben, hebben we al het idee dat de ingrediënten in het milieu terechtkomen en nauwelijks worden afgebroken.

Maar de natuurlijke gezichtsverzorging voltooit bij terugkeer in het milieu gewoon zijn cyclus, aangezien de ingrediënten ervan gemakkelijk zullen worden afgebroken.

4. Doe dieren geen kwaad

De natuurlijke cosmetica wordt niet op dieren getest. Bovendien zullen de bestanddelen ervan, wanneer zij in het milieu terugkeren (op het moment van eliminatie door het bad), de habitat van deze dieren niet aantasten, in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld gebeurt met de resten van chemische stoffen die in rivieren en zeeën terechtkomen.

5. Bevat geen aardoliederivaten of zware metalen

Het gebruik van zware metalen in cosmetica is meestal een gemakkelijk alternatief om de kosten van de producten te drukken. Ze zijn echter zeer schadelijk voor de gezondheid.

Wanneer ze vaak worden geconsumeerd, verstoren ze onze elektrische geleiding en worden ze nauwelijks door ons organisme geëlimineerd. In het geval van natuurlijke gezichtsverzorging hebben we deze zorg niet, aangezien de ingrediënten niet giftig of schadelijk voor de gezondheid zijn. Ze bestaan uitsluitend uit stoffen die goed zijn voor ons lichaam!