Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Maak akkoorden duidelijk voor jezelf

2 min gelezen
E akkoord piano

Piano spelen is erg leuk om te doen, maak je akkoorden eigen dan wordt het nog fijner om te spelen. Hierdoor kun je songs makkelijker onthouden, en niet te vergeten ook sneller. Maar wanneer je de akkoorden goed kent, is het ook mogelijk dat je er lui van wordt. Normaal gesproken speel je vier losse akkoorden, maar zij herinneren de akkoorden als een E akkoord piano. Het is goed als je wilt piano spelen dat je weet wat een E mineur en een E majeur akkoord is, hierdoor zal je de noten makkelijker onthouden als je weet wat een E akkoord bevat. 

E akkoord piano

E mineur spelen

Wanneer je een E akkoord mineur wilt spelen, vormt deze altijd samen met de eerste, de derde en de vijfde nooit de toonladder. De tonen E,G en B kunnen in verschillende volgorden worden gespeeld, ongeacht waar je mee begint wordt de verzameling noten een E mineur genoemd. Maar dan hebben we ook nog het Edim akkoord, afgeleid uit het Engels wat betekent kleiner maken. Het E akkoord kun je namelijk ook verflauwen of kleiner maken, de vijfde noot kun je hierbij verlagen. In het geval van een E akkoord is dit dus het B akkoord.

Het edim 7 akkoord

Wanneer je een E akkoord combineert met een Edim akkoord krijg je een E7 Edim akkoord, hierbij wordt de verlaagde zevende noot uit de schaal van E aan het Edim akkoord toegevoegd. Door goed te oefenen met akkoorden leer je ook beter piano spelen, en je herkent de akkoorden ook waardoor spelen van liedjes eenvoudiger gaat. Hoor je een liedje of een song, dan herken je direct de akkoorden. Al snel zal je spelen alsof je nog nooit hebt gedaan, en krijg je er automatisch ook steeds meer plezier in.