Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Kloostervloeren

2 min gelezen
Kloostervloeren

In een klooster vindt je een sfeer van niets moet en rust. Kloostervloeren geven eenzelfde uitstraling en een ontspannen sfeer in je interieur. Weinig noesten en een relaxt aanzien zorgt er voor, dat je met deze vloer een bepaalde sfeer kunt creëren. Deze vloeren zijn meestal vervaardigt van eikenhout en hebben een uitgesproken nerftekening.

Om een vloer uit lang vervlogen tijden te realiseren worden de planken uit eiken, ruige balken geschaafd. De onbehandelde delen worden getrommeld en geven zo een nostalgische en unieke ambiance. Zitten er te veel noesten in de vloerdelen, dan wordt de vloer aangeduid als kasteelvloer.

Verantwoord bezig zijn

Knulsthoutenvloeren.nl heeft professionele medewerkers in dienst, die alles van kloostervloeren weten. De kloostervloer doet denken aan de abdijen, die in 1700 door monniken werden bewoond. Kloostervloeren die je bij Knulsthoutenvloeren.nl kunt aanschaffen, worden anno 2020 gemaakt alsof ze regelrecht uit een klooster vandaan zijn gekomen. Deze vloeren worden echter efficiënt gemaakt door mensen die alles weten op het vakgebied van houten vloeren. Gemaakt van verantwoord, duurzaam eiken gaan kloostervloeren een half mensenleven mee. Kan zo ongeveer met elke inrichting worden gecombineerd. Van modern tot industrieel of klassiek, kan een kloostervloer de juiste toepassing zijn.

Kloostervloer leggen

Om een kloostervloer op de juiste wijze te leggen, worden de oorspronkelijke legmethodes gehanteerd. Planken worden in elkaars verlengde gelegd. Er wordt gewerkt met lijm en spijkers om voor de vloer een goede verankering te bewerkstelligen.

De afwerking geschiedt op geheel eigen wijze door de vloer niet al te berispelijk af te leveren. Een kloostervloer moet er doorleeft en oud uitzien.

Onderhoud

Een robuuste houten vloer heeft niet veel onderhoud nodig. Natuurlijk regelmatig stofzuigen en dweilen is voor de hygiëne onontbeerlijk.

1 à 2 maal per jaar een grondige reinigingsbeurt geeft de vloer weer een frisse uitstraling. Kijk voor alle informatie over houten vloeren op de website.