Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Je tuin verrijken met een overkapping? Overweeg voor een vrijstaande variant te gaan

1 min gelezen
vrijstaande overkapping

Wanneer we het hebben over overkappingen voor in de tuin, dan is het goed om te weten dat zo’n overkapping niet per se tegen je huis aan gebouwd hoeft te worden. Een overkapping kun je namelijk (laten) bouwen op elke plek in je tuin. Hierin verschillen overkappingen van veranda’s, want die worden wel standaard tegen je woning aan gebouwd. Hoe het ook zij, een vrijstaande overkapping behoort dus ook tot de mogelijkheden. Dat biedt ten opzichte van aan huis bevestigde overkappingen voordelen die in de volgende alinea worden benoemd en beschreven.

vrijstaande overkapping

Om deze redenen is een vrijstaande overkapping de moeite waard

Een vrijstaande overkapping in je tuin biedt de volgende mogelijkheden en voordelen:

  • Als je niet te spreken bent over de stand van de zon ten opzichte van je woning, dan is een vrijstaande overkapping een logische keuze. Deze kun je immers zo opstellen dat de zon- en lichtinval precies zijn zoals je zelf wilt.
  • Een vrijstaande overkapping geeft je tuin als geheel meer cachet. Je zorgt zo voor veel meer leven, creativiteit en variatie in je tuin.
  • Met een overkapping die niet aan je huis gebouwd is zorg je voor een extra plek waar je kunt ontspannen. Deze plek is afgezonderd van de rest van je woning. Zodoende creëer je voor jezelf gevoelsmatig meer plekken waar je het je comfortabel kunt maken in je eigen woonomgeving.