Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Houd een mooie herinnering aan een overleden persoon met gedenkartikelen

2 min gelezen
gedenkartikelen

Het verliezen van een bekende is een van de ergste dingen wat je kan gebeuren. Of het door een ongeluk, een misdrijf of zelfdoding is gebeurd maakt niet uit, het is allemaal even verdrietig. Nadat de persoon is overleden komt er eerst het proces van rouwen en regelen van een waardige begrafenis of crematie. Nadat deze persoon een waardige crematie of begrafenis heeft gehad kun je de overleden persoon niet meer zien. Vanaf dit moment is het een mooi idee om gedenkartikelen in huis te houden. Dit kan in de vorm zijn van een gedenksteen, een mooie foto of een unieke urn waarin je de as van de overleden persoon kunt bewaren.

gedenkartikelen

Soorten gedenkartikelen

Gedenkartikelen.nl verkoopt verschillende producten die gemaakt zijn door vakmensen en kunstenaars zoals een edelsmid, keramiste, glasblazer en steenhouwers. De gedenkartikelen worden dus persoonlijk met veel liefde en respect gemaakt. Het aanbod van gedenkartikelen bestaat uit urnen, fotokeramiek, gedenkzuilen, gedenksieraden, gedenkstenen of glasrelieken. In veel van deze producten kan op verzoek de as van de overleden persoon verwerkt worden zodat het nog persoonlijker wordt.

Waar zet je jouw gedenkartikel neer?

Het aanschaffen van een gedenkartikel is de eerste stap, maar daarna moet je nog op zoek naar een waardige plek om het neer te zetten. Vaak wordt een gedenkartikel geplaatst op een kastje waar je vaak langs heen loopt, zo kun je altijd een blik werpen en herinneringen opdoen. Veel mensen steken ook een kaarsje aan bij de gedenksteen of dergelijke.

Wanneer je een gedenksieraad hebt aangeschaft dan moet je deze natuurlijk zo veel als mogelijk dragen om de persoon altijd met je mee te dragen. Zo geef je de overleden persoon een waardig afscheid.