Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Horecaondernemers zorgen voor minder broodverspilling

2 min gelezen
horeca tosti

Sinds 2016 maakt De Tweede Jeugd zich hard voor de verspilling van brood. In Nederland blijven er namelijk ongeveer 130.000 broden per dag in de winkel liggen. Als horecaondernemer kun je een zogenaamde Horeca Tosti bestellen en op de menukaart te zetten. Hiermee draagt de ondernemer bij aan een vermindering van de broodverspilling.

Wat is het Horeca Tosti concept?

Twee chefs vonden dat het tijd was voor de allereerste broodoutlet van Nederland. Tijdens hun werk zagen ze te veel gebeuren dat er voedsel weggegooid werd. Daar moest verandering in komen en zo is het concept voor De Tweede Jeugd ontstaan. In de outlet wordt er van alles gemaakt van oud brood. Denk daarbij aan wentelteefjes, broodpudding, paneermeel en natuurlijk tosti’s.

Er zijn inmiddels acht culinaire tosti’s die allen met de hand bereid worden en voorzien zijn van zoveel mogelijk biologische producten. Zo maken ze gebruik van boerenkaas, de heerlijkste zuurdesem- of vloerbroden, uiencompote, kimchi en gerookte wildzwijnham.

Doordat een tosti van De Tweede Jeugd dikker gesneden is en veelal lokale en biologische producten bevat proef je echt een verschil met een ‘normale’ tosti. De kwaliteit staat altijd voorop en dat werd beloond. Ze zijn namelijk eens uitgeroepen als een van de beste tostimakers van Amsterdam, volgens Paroollezers.

horeca tosti

Hoe werkt het Horeca Tosti concept?

Het is mogelijk om als horeca-ondernemer de tosti’s van De Tweede Jeugd op jouw menukaart te zetten. Door dit te doen boor je een bredere klantengroep aan én help je mee aan de vermindering van broodverspilling. Win-win dus!

De tosti’s worden per stuk verpakt en zijn minstens 6 maanden houdbaar in de vriezer. Je haalt de tosti’s er altijd een dag van tevoren uit, daarna zijn ze nog 3 dagen houdbaar in de koeling. De levering vindt op 2 momenten in de week plaats, waardoor je in principe nooit tekort hebt. Tot slot werken ze met eerlijke prijzen en zit er een gezonde marge op de culinaire tosti’s van De Tweede Jeugd.

Ben je nieuwsgierig en wil je de tosti’s eens uitproberen op jouw menukaart of evenement? Neem dan vrijblijvend contact op met De Tweede Jeugd en bestel een horeca proefdoosje.

Meer verhalen