Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Gun je je hond een fijne slaapplaats? Neem een fluffy hondenmand

2 min gelezen
fluffy hondenmand

Honden behoren al jarenlang tot de populairste huisdieren. Niet alleen in Nederland, maar zelfs wereldwijd. Als je zou weten hoeveel mensen een of meerdere honden in huis hebben, dan zou je bijna vergeten dat een hond hebben eigenlijk nog een flinke verantwoordelijkheid is. Een morele verantwoordelijkheid heb je op z’n minst. Dit bestaat eruit dat je je hond fatsoenlijk verzorgt, genoeg en gezond eten geeft en voldoende lichaamsbeweging laat hebben. Ook een fijne, eigen plek in huis is voor je hond zeer wenselijk. De meeste mensen geven dit vorm met een bench of een hondenmand. Wil je hier een beetje extra comfort aan geven, dan is een fluffy hondenmand echt een aanbeveling waard.

fluffy hondenmand

Voordelen fluffy hondenmanden

Een fluffy hondenmand heeft de volgende voordelen ten opzichte van andere soorten hondenmanden:

• Een fluffy mand is, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijk zacht en daarmee ook comfortabel.

• Door de zachte en vaak dikke bodem heeft je hond geen last van een eventuele koude ondergrond.

• Fluffy manden zijn er heden ten dage in een grote diversiteit aan afmetingen en uitvoeringen. Zonder twijfel zit er dan ook eentje bij die goed past bij je huidige interieur.

• Dit type mand wordt geprezen om zijn gunstige prijskwaliteitverhouding. 

Hoe was je een fluffy mand?

Hoe je een fluffy hondenmand moet wassen hangt een beetje van het type mand af. Evenwel kun je vaak de hele mand wassen in de wasmachine. Wel is het belangrijk dat je van tevoren de haren er alvast van verwijdert. Ook heeft het de voorkeur als je eventuele vlekken al wegschrobt voordat je de mand in de wasmachine doet. Het is aan te raden zeker elke twee weken de mand te wassen.