Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Google Shopping

2 min gelezen

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een van de vele adverteermogelijkheden binnen Google Ads. Andere advertentietypen zoals de traditionele tekstadvertenties en banners ken je waarschijnlijk wel. Google Shopping maakt het mogelijk om te adverteren met producten binnen de populaire zoekmachine. Dit biedt grote kansen voor e-commerce bedrijven. Shopping advertenties, je hebt ze vast wel eens gezien binnen de zoekmachine.

De advertenties staan, wanneer je naar een product zoekt, bovenaan de resultaten. Daarnaast is er een apart tabblad beschikbaar met alle producten. Google Shopping heeft hiermee een prominente plek gekregen binnen de zoekmachine. Het is voor e-commerce bedrijven dan ook een zeer geschikte manier om veel potentiële kopers te bereiken. Daarnaast leveren de advertenties het relevanter verkeer op. In de resultaten ziet de zoeker al informatie zoals de prijs en een productfoto. Hierdoor kan de zoeker een afgewogen keuze maken en klikken op het product dat het meest aanspreekt.

Google Shopping opzetten

Zoals eerder gezegd biedt Google Shopping vele kansen voor e-commerce bedrijven. Het is mogelijk om een enorm groot publiek te bereiken in de zoekmachine. Het aankoopproces begint tegenwoordig immers met oriëntatie via de zoekmachine. Om rendement te kunnen behalen met Google Shopping dienen de advertenties goed opgezet te worden. Via Merchant Center kunnen producten toegevoegd worden waarop geadverteerd gaat worden. Dit wordt gedaan middels een product feed. Deze feed bevat belangrijke gegevens van de producten zoals de webpagina, foto, prijs en beschrijving. Het is van groot belang dat deze gegevens kloppen en up-to-date zijn. De website, producten en feed moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om geaccepteerd te worden. Wanneer iemand niet over kennis van Google Shopping beschikt kan dit een lastig proces zijn.

Uitbesteden aan Markant Internet

Google Shopping uitbesteden aan Markant Internet in Hengelo is een slimme zet. Zoals eerder gezegd is de opzet van Google Shopping een lastig proces en dient dit correct te gebeuren. De specialisten van Markant Internet hebben een brede kennis en jarenlange ervaring met Google Shopping. Zij zullen dan ook zorgen voor een maximaal rendement.

Meer verhalen