Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Een orkest voor jouw feest

2 min gelezen

Een trouwerij met allure
Menig bruidspaar wil een muzikant huren voor hun trouwerij; slechts weinigen komen op het idee om een orkest in te schakelen. Dat komt doordat je bij een orkest doorgaans gelijk denkt aan een enorm gezelschap musici wat op zich al een zaal vult; de gasten zullen nauwelijks nog plek hebben. Voor wie een muziekgezelschap wil huren is er echter goed nieuws; ook kleinere ensembles laten zich boeken voor trouwerijen en recepties. Een muzikaal duo bestaande uit een pianist met een violist is in staat om gelijk een bepaalde sfeer neer te zetten. Wie een dergelijk muziekgezelschap inhuurt weet dan ook zeker dat tijdens de gelegenheid de juiste toon wordt gezet. Het voegt behoorlijk wat klasse toe aan jouw gelegenheid.

Een persoonlijke noot
Veel bruidsparen hebben zo hun eigen muzikale voorkeur; zit het stel op dansen, dan is het vast groot fan van de tango. Je kan er dan ook voor kiezen om een tango cd te laten draaien tijdens het feest, maar het heeft net een persoonlijkere noot wanneer je een tango orkest inhuurt. Als dan de dansvloer wordt geopend weet je zeker dat het publiek tot tranen geroerd zal worden. De openingsdans van het bruidspaar wordt gevolgd door een levendige avond waarbij de vurige klanken van de tango de bruiloft een vleug Argentijnse charme geven. Op die manier heb je geen standaard bruiloft, maar een avond die echt een persoonlijk karakter heeft. Jullie laten de feestgasten delen in jullie voorkeur voor muziek en dans.
Een huiskamerconcert
In een tijd waarin mensen weer behoefte hebben aan persoonlijk contact neemt het huiskamerconcert weer toe in populariteit. Wie dat wil doet er verstandig aan om een klein muziekensemble te huren. Een strijkersensemble bestaat doorgaans uit twee tot vijf personen; het is in staat om een volledig concert te verzorgen waarbij de gasten samen kunnen genieten en nagenieten. Een dergelijk concert kan op ieder moment worden georganiseerd; het is vooral geslaagd wanneer het wordt gecombineerd met een familie gebeurtenis zoals een doopfeest of een bruiloft. Ook bij jubilea is een dergelijk gezelschap gewild om sfeer te brengen.