Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Een makkelijke meditatie oefening

1 min gelezen
meditatie

meditatie Leren mediteren

Mijn moeder leerde mij van jongs af aan al hoe belangrijk het is om te mediteren. Toen ik een stuk kleiner was heb ik dat nooit zo begrepen maar nu ik regelmatig een meditatie oefening doe, weet ik hoe fijn het is! Bij TM leren ze je hoe je het beste kunt mediteren en waar je op moet letten. Via hen leer ik nog wel eens een meditatie oefening bij, terwijl ik dacht dat ik alles al wist. Mediteren is een proces dat gaande blijft. Soms doe je het iets meer, soms wat minder. En soms moet je even nagaan bij jezelf of je nog steeds effectief mediteert, of jezelf even moet resetten. Ook daar kan TM je bij helpen!

Eenvoudige meditatie oefening

Een van de meest makkelijke meditatie oefeningen die ik heb geleerd, is de ‘body check’. Deze kun je binnen een minuutje hebben uitgevoerd en meerdere keren per dag doen. Het enige dat je namelijk doet is even stoppen met alles waar je mee bezig bent, en aan jezelf vragen hoe je je nu voelt. Zonder daar iets aan te veranderen! Gewoon even controleren of je je goed voelt, of niet. Of je lichamelijk ergens last van hebt. Zo wordt je steeds meer bewust van je lichaam en geest en kun je daar rekening mee houden.