Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

De 7 schoonheden

2 min gelezen
de 7 schoonheden

Wil je aan de slag met je eigen uiterlijk? Wees op de hoogte van de 7 schoonheden

Om de meest uiteenlopende redenen kan het zijn dat je je uiterlijk een boost wilt geven. Als dat zo is dan hebben we goed nieuws: voor veel mensen is het namelijk wel degelijk mogelijk om iets te doen aan het uiterlijk. Als je dit serieus wilt aanpakken zou het nuttig kunnen zijn als je op de hoogte bent van de 7 schoonheden. Je weet dan immers op welk vlak mogelijkheden voor je liggen. Zowel voor vrouwen als voor mannen is namelijk een lijst opgesteld met welke zeven punten iemand knap of mooi maken. Akkoord, natuurlijk kan het wel per persoon verschillen wat iemand mooi vindt, maar deze onofficiële lijsten zijn samengesteld op basis van wat de meerderheid in de westerse wereld als mooi ziet. 

Wat zijn de schoonheden van vrouwen?

De 7 schoonheden van vrouwen zijn duidelijk toegespitst op het gezicht. De meest bekende schoonheden worden hierbij gevormd door lange wimpers, ogen in de vorm van amandelen en de combinatie van licht haar met donkere ogen of donker haar met lichte ogen. Kuiltjes in de wangen, in het bijzonder bij het lachen wordt ook als schoon gezien, net als sproeten in het gezicht, een moedervlek links of rechts boven de mond en een klein spleetje tussen de voortanden, oftewel de meest ideale imperfectie.

Welke aspecten worden als schoonheid beschouwd bij mannen?

de 7 schoonheden

Bij de 7 schoonheden voor mannen staan vooral kenmerken centraal die een man daadwerkelijk een mannelijk uiterlijk kunnen geven. Hier vallen gezichtsbeharing, een gespierd lichaam en (wellicht verrassend) een kaal hoofd onder. Verder wordt het bij mannen gewaardeerd als deze duidelijke, uitgesproken gelaatstrekken laten zien, als ze volle lippen hebben, wanneer ze in het bezit zijn van mooie ogen en uiteraard als ze een brede kaaklijn bezitten.