Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Dad Sneakers

2 min gelezen

Dad sneakers, of schoenen, of hoe je vader ze ook noemt, zijn nu cool. Ja, die waardeloze schoenen die je vader vroeger kocht en droeg omdat ze ‘comfortabel’ waren, zijn nu populair onder tieners, fashionista’s, hipsters en volwassen mannen. In feite maken deze zo-lelijke-ze-coole schoenen nu deel uit van een high-fashion wereld die de consumentenmarkt beïnvloedt, inclusief de hardloopwereld.

Hier zijn drie dad sneakers die ook dienst doen als geweldige wandel- en hardloopschoenen. En je hoeft geen vader te zijn om ze te dragen – veel van deze opties zijn ook beschikbaar voor vrouwen.

New Balance X-90

Het is logisch om te beginnen met een echte retro-erfenis. De New Balance X-90 dient als de ultieme 90s-mashup en brengt enkele van de beste functies uit de hele 99x-collectie samen. Het knijpt elementen uit de 997, 991 en andere waanzinnig populaire silhouetten, voordat ze allemaal opnieuw worden verpakt in iets moderners.

Hoewel de dikke hak je misschien meteen terug in de tijd stuurt, zit de X-90 boordevol nieuwe technologie en voldoet hij meer dan aan de normen van modern comfort. Het “Reconstructed” -model heeft een REVlite-middenzool en een waanzinnig reactievermogen, terwijl elk ontwerp knalt met de jaren 90-stijl die we allemaal kennen en waarderen.

Adidas Yeezy Boost 700

Ik denk dat we Kanye West waarschijnlijk kunnen bedanken voor de huidige dad sneaker rage. De adidas Yeezy blijft een van de meest populaire trainers ter wereld, en het is de Boost 700 die echt de stevige dad-look nagelt. Oké, dus ze zijn niet goedkoop, maar trainers krijgen ook niet veel onderscheidend vermogen dan dit, om eerlijk te zijn.

Afgezien van de verbluffende reeks kleuren, valt het omvangrijke ontwerp vrijwel vanzelf op. Dit is natuurlijk niet alleen voor de show, en met de Adidas Boost-technologie stuiter je snel over de weg, terwijl ze ook duurzaam genoeg zijn om zo’n oogstrelende investering te rechtvaardigen.

Reebok Daytona DMX

Dit zijn de papa-schoenen van de toekomst. De Reebok Daytona DMX heeft een bochtig, gestroomlijnd ontwerp dat eruitziet alsof hij vanuit de ruimte is geland. Dit zijn de trainers die astronauten volgens mij zouden kunnen dragen en die fungeren als een gigantische sprong in de wereld van stevige sneakers.

De Daytona DMX zit boordevol gedurfde kleuren en vermoedelijk overal in de melkweg hoofden draaiende, trekt de Daytona DMX elementen uit de klassieke stijl uit de jaren 1900. Net als bij elke andere papa-schoen is de demping ronduit krankzinnig, maar dit is ook een veel lichter, meer gestroomlijnd type trainer dat een zeer goede optie is voor hardlopers.

De huidige generatie is de Daytona DMX II, die is voorzien van Reebok’s comfortabele EVA-tussenzool, naast de DMXi-demping die ook op het origineel te vinden is. Ja, ze houden je zo knus als een bug.