Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Betekenis snus, wat is het?

2 min gelezen
betekenis snus

De betekenis snus is een rookloos tabaksproduct dat meestal verkocht wordt in Scandinavische landen zoals Zweden. Deze kun je kopen in losse vorm of porties. Het werd formeel gebrandmerkt als kankerverwekkend door WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) in 1985. Snus is verboden in de meeste EU-landen behalve Zweden. Het is een goed alternatief voor het dippen, pruimen en roken van tabak. Het wordt geconsumeerd op een manier waarbij een deel van de vochtige tabak onder je bovenlip naast de tanden wordt geplaatst. Snus wordt nu ook steeds populairder in de Verenigde Staten, maar de inhoud die wordt gebruikt om het te maken is niet dezelfde als die in Zweden wordt verkocht.

Inhoud en gebruik van pruimtabak

De inhoud van een rookloze tabak die bekend staat als snus is vergelijkbaar met die van een droge snuif, die in het begin van de 18e eeuw populair was in Zweden. Het wordt in Zweden sinds 1822 verkocht. Het wordt gebruikt door het in je mond naast de tanden te plaatsen. Dit is omdat de slijmvliezen rond je tanden gemakkelijk vrije nicotine kunnen opnemen. Dit is de reden waarom cocaïnegebruikers de drug ook op dezelfde plaats aanbrengen. De hoeveelheid nicotine die in snus zit, inclusief de munt smaken, veroorzaakt een branderig gevoel in de mond. Dit maakt het een prettige consumptie is voor de gebruikers.

betekenis snus

Bijwerkingen van een niet voor roken bestemd tabaksproduct

Elk consumptieproduct heeft zijn voor- en nadelen en een snus product is geen uitzondering. Snus kan ervoor zorgen dat je een tandvleesaandoening krijgt, omdat het de verplaatsing van bacteriën door het tandvlees bevordert. Volgens een studie in Amerika kunnen bacteriën in de vochtige tabak chemicaliën naar buiten brengen die kanker kunnen veroorzaken. Maar ondanks deze beweringen is er geen concreet bewijs. Dus het consumeren van een snus product is nog steeds een goed idee en het heeft minimale gezondheidseffecten. Voor meer informatie over Snus kun je eens kijken op snuscorp.com.