Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Beste bitcoin tracker kopen

2 min gelezen
beste bitcoin tracker kopen

Wil je wel blootstelling aan Bitcoin, maar vind je beleggen in crypto’s te lastig? Dan is het misschien een goed idee om te investeren in de beste Bitcoin tracker. Maar daarvoor is het handig om antwoord te krijgen op drie vragen. Wat is een tracker precies, wat doet een Bitcoin tracker en wat is de beste Bitcoin tracker?

Wat is een tracker?

Een tracker is, het woord zegt het al, een beleggingsinstrument dat een bepaald beleggingsobject volgt. Zo zijn er trackers van de Dow Jones, de Nasdaq en van bijvoorbeeld een bepaald mandje aandelen of valuta. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een tracker van. Als de waarde van het beleggingsobject in kwestie stijgt, dan stijgt de tracker ook. Omgekeerd, als de waarde daalt, dan beweegt de tracker mee naar beneden. 

beste bitcoin tracker kopen

De beste bitcoin tracker beter dan bitcoin? 

Het grote voordeel van een tracker bewijst zich bij complexe producten zoals een aandelenindex of bepaalde grondstof. Als je bijvoorbeeld in aardolie belegd, dan is natuurlijk niet de bedoeling dat er een olietanker in je achtertuin komt aanmeren en daar de zwarte smurrie loost tussen je begonia’s. Dankzij een tracker kun je dan toch beleggen in olie, zonder dat je daar verder rompslomp bij hebt. Dat geldt ook voor crypto’s. Om crypto in bezit te hebben, moet je eigenlijk je eigen crypto wallet hebben. Maar het is vaak makkelijker om in plaats van de crypto zelf, een tracker te bezitten.

Wat maakt iets de beste Bitcoin tracker?

De beste Bitcoin tracker is een tracker die de Bitcoin koers nauwkeurig volgt, en waarvan de beheerskosten laag zijn. Ook moet deze tracker makkelijk te verhandelen zijn en afkomstig zijn van een betrouwbaar platform. Dan zijn er verschillende, zoals eToro en DeGiro. Maar welke van deze trackers echt de beste Bitcoin tracker is, kan je lezen in het Bankr artikel Beste Bitcoin Tracker.

Meer verhalen