Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Actief wandelen Costa Blanca

2 min gelezen

Wandelen Costa Blanca is een goede uitkomst als je graag een actieve vakantie wilt aan een van de Spaanse kusten en liever niet drie weken lang alleen maar op het strand wilt liggen. Ook tijdens de wandelingen kun je genieten van de zon, de zee en het strand en de mooie uitzichten die het land je te bieden heeft.

Kies een geschikte route aan de stranden

Op de stranden van de Costa Blanca zijn tal van wandelroutes uitgezet die je kunt volgen. Je kunt een keuze maken uit routes voor beginnende en gevorderde wandelaars. Kijk altijd van tevoren goed naar de beschrijving van de routes zodat je weet waar je aan toe bent. Niet iedere wandeling is voor ieder gezelschap geschikt. Kies altijd een route die bij je niveau maar ook bij je interesse past.
Kies voor agriturismo aan de Costa Blanca

Als je verblijft aan de Costa Blanca kun je ervoor kiezen zo nu en dan een wandeling te maken maar je kunt ook vanuit een bepaalde locatie iedere dag een tocht ondernemen. Als je een locatie gevonden hebt die je wat lijkt boek dan ook meteen een geschikt verblijf in de buurt. Houd je minder van drukke toeristische trekpleisters en wil je graag rust en kennismaken met de echte Spaanse cultuur en de lokale bevolking? Kies dan voor agriturismo. In dat geval verblijf je in een (verbouwde) boerderij die onderdak biedt aan toeristen. Zo verdient de eigenaar een centje bij en leer jij de mensen en het land echt kennen.