Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

5 Tips bij de aankoop van aankleedkussenhoezen

2 min gelezen

Hoera. Er is een baby op komst. Naast alle voorbereidingen van de babykamer en de aanschaf van een kinderwagen, zijn er ook andere belangrijke dingen waar je als kersverse ouder aan moet denken. Een daarvan is de aankoop van aankleedkussenhoezen. Deze twee items zijn onmisbaar in de babykamer en bieden comfort en veiligheid voor de pasgeboren baby. Maar waar begin je met zoeken? In deze blog geven we vijf tips waar je op dient te letten tijdens het kopen van deze items.

Maat is belangrijk

Bij het kopen van aankleedkussenhoezen is de maat ontzettend belangrijk. Veel kleden zijn bedoeld voor een standaard afmeting, maar het kan zomaar gebeuren dat je een afwijkende maat nodig hebt. Meet daarom van tevoren het aankleedkussen en de box op voordat je op zoek gaat naar geschikte hoezen of kleden. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Uiterlijk ten opzichte van praktisch

Natuurlijk wil je dat de babykamer er leuk en gezellig uitziet. Maar bij het kopen van aankleedkussenhoezen en boxkleden is het ook belangrijk om naar de praktische kant te kijken. Kies bijvoorbeeld voor stof die makkelijk te reinigen is, want baby’s maken nou eenmaal veel vlekken. Daarnaast raden we aan om voor effen kleuren te kiezen. Patronen en drukke prints kunnen onrust geven aan de baby.

Veiligheid gaat voor

Veiligheid is het allerbelangrijkste als het gaat om spullen voor je baby. Kies daarom altijd voor aankleedkussenhoezen en boxkleden die veilig zijn voor je kind. Let bijvoorbeeld op het gebruikte materiaal en hoe het kussen of kleed bevestigd kan worden. Zo voorkom je dat je kind zichzelf bezeert.

Prijs ten opzichte van kwaliteit

Het kopen van aankleedkussenhoezen en boxkleden kan aardig in de kosten lopen. Bedenk daarom van tevoren wat je budget is en wat je wil uitgeven. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de spullen. Goedkope kleden en hoezen gaan bijvoorbeeld sneller stuk en zijn minder duurzaam.

Passend bij de babykamer

Het is natuurlijk het leukste als de aankleedkussenhoezen passen bij de rest van de babykamer. Kies daarom voor kleuren en patronen die bij de rest van het interieur passen. Dit kan de babykamer een mooi en samenhangend geheel geven.

Conclusie

Het kopen van aankleedkussenhoezen kan een lastige opgave lijken, maar met deze vijf tips hopen we je een handje te hebben geholpen. Bedenk van tevoren wat je wensen zijn en wat belangrijk is voor jou en je baby. Zo maak je een weloverwogen keuze en heb je straks comfortabele en veilige spullen voor je kindje. Veel succes met het inrichten van de babykamer.

Bron: www.koeka.com