Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Waterpijp

2 min gelezen

Wat is een waterpijp en waar komt het vandaan?

Het wordt tegenwoordig steeds populairder onder de jongeren. De waterpijp is een nieuwe hype, maar staat nog steeds boven softdrugs of sigaretten. Een waterpijp is een soort van grote glazen lamp met een staaf eraan. Je kunt met een groepje aan dit ding roken. Er zijn verschillende lounges die dit aanbieden voor de mensen. Het is belangrijk om sociale contacten te houden en dit doen de Arabieren voor eeuwen. Mensen onderschatten dit heel erg. Het is niet zo zeer minder slecht voor je, omdat je ook rook inhaleert en uit je longen blaast. Het is wel minder schadelijk vergeleken met roken. Je kunt namelijk niet zeggen dat dit gezond voor je is. Elke vorm van iets inhalen is niet goed voor je.

De populairste streken met waterpijpen

In het Midden-Oosten en in Noord-Afrika wordt een waterpijp vaak gebruikt onder de mensen. Mensen zien dit als een leuke sociale interactie. We kunnen er niet vanuit gaan dat het ook een regelrechte hype wordt, maar de inwoners van Nederland vinden het wel leuker om met z’n allen naar een shisha lounge te gaan om daar tot rust te komen. Je hebt verschillende smaken die je kunt gebruiken voor de waterpijp. Van appel tot chocoladesmaak. Het soort van goede aan een waterpijp is dat dit niet verslavend werkt. Een verslaving is slecht voor je gezondheid.

Sigaretten vs. Waterpijp

Sigaretten bevatten nicotine. Dit wordt als zeer verslavend beschouwd. Vandaar dat mensen alternatieven gaan zoeken die minder verslavend en minder duur zijn. We kunnen ervan uit gaan dat als je een waterpijp met meerdere personen rookt, dat dit gelijk staat aan een aantal sigaretten. Je longen zullen wel nog steeds lijden van de rook. Er zijn nog geen berichten over dat mensen dood zijn gegaan door het roken van een waterpijp. Dit komt omdat mensen het niet elke dag doen, maar meer in een gezelschap samen.