Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Verschillende soorten motorjassen

2 min gelezen

Toen ik een motorjas ging kopen wist ik niet waar ik het zoeken moest. Zoveel soorten, merken en verschillende prijsklasses. De keuze voor een motorjas is deels persoonlijk. Het ligt er aan op wat voor motor je rijdt, hoe vaak je rijdt en wat je wilt uitstralen. Maar wat is nou belangrijk? En waar moet je echt op letten?

Motorhoodies

Een motorhoodie is zo ontworpen om comfortabel in de zomer  te kunnen rijden waarbij het lijkt alsof je helemaal geen motorjas aan hebt. Het lijkt op een gewone trui, maar is dan gemaakt van kevlar en heeft eventueel CE-goedgekeurde beschermingsdelen op de belangrijkste plaatsen. De uitstraling van de motorhoodie spreekt vooral stadsrijders erg aan. Je loopt met een hoodie voor de motor wel meer risico dat de trui gaat verschuiven en deze je niet meer goed beschermt tijdens het vallen of glijden.

Leren motorjas

Een leren motorjas biedt maximale bescherming en geeft je de uitstraling van een “echte” motorrijder. Een motorjas is een belangrijk onderdeel van je motorkleding en je hele uitrusting. De motorjas biedt bescherming en geeft een comfortabel gevoel tijdens het rijden. Als je motorjas lekker en goed zit, zorgt dit voor een optimale rijervaring.

Textiele motorjas

Textiele motorjassen zijn meestal voorzien van een waterdicht en ademend membraan. Vaak hebben textiele motorjassen ook een uitneembare thermovoering. Hierdoor heb je een warme jas in de winter en een koele jas in de zomer. Wanneer je kiest voor een textiele motorjas, dan kies je voor gemak. Dit komt omdat jee en motorjas van textiel snel aan trekt. Gewoon over je normale kleding. Je hoeft je daarom niet steeds om te kleden zodra je op de motor stapt. En je sleutels, portemonnee en telefoon stop je gewoon in je jaszak. Een textiele motorjas is echter niet het meest veilige materiaal om als motorrijder mee de weg op te gaan.