Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Op maat gemaakte meubels naar jouw wensen en ideeën

2 min gelezen
Maatwerk

Wil je echt een exclusief meubelstuk? Dan kies je voor op maat gemaakte meubels. Unieke meubels, helemaal naar jouw wensen gemaakt. Met maatwerk meubels kunnen al jouw woonwensen werkelijkheid worden. Een tafel in een bepaalde vorm of met specifieke afmetingen? Een kastenwand over de hele muur? Het is allemaal mogelijk met meubels op maat.

Op maat gemaakte meubels

Op maat gemaakte meubels: de kosten

De meeste mensen denken dat op maat gemaakte meubels heel erg duur zijn. Toch valt dat in de praktijk erg mee. Als een meubelstuk helemaal naar jouw wensen gemaakt is, dan zal het niet snel vervelen. Terwijl als je een meubel uit de standaardcollectie koopt wat het toch net niet is, dan ben je er veel sneller op uitgekeken. En dus ook duurder uit.  Als je meubels op maat wil laten maken dan kun je contact opnemen met een meubelmaker. Op basis van jouw wensen wordt dan een ontwerp gemaakt en vervolgens wordt gekeken of dit ook in jouw budget past. Als je akkoord bent met het ontwerp en de bijbehorende prijsopgave dan wordt het meubelstuk voor jou gemaakt.

Houtsoorten

 

Meubels in jouw eigen stijl

Zoals gezegd worden op maat gemaakte meubels naar jouw ontwerp gemaakt. Je kunt dus overal over meebeslissen. Bijvoorbeeld over de houtsoort die gebruikt wordt voor jouw meubelstuk. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en look en feel. Dat betekent de ene houtsoort meer of minder geschikt is voor het doeleinde wat jij in gedachten hebt. Bovendien heeft elke houtsoort ook een andere uitstraling dus het is ook smaakgebonden. Je kunt zo wel je eigen stijl creëren en je meubelstuk aanpassen aan de rest van je interieur. Zo misstaat een op maat gemaakt meubelstuk niet in een moderne design inrichting maar ook niet in een klassiek of romantisch interieur.  De afwerking speelt daarin ook een belangrijke rol. Een meubelmaker kan je hierin adviseren.