Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Mindfulness training voor een gezonde verstand

2 min gelezen
Mindfulness training

Iedereen krijgt wel te maken met onverwachte dingen in het leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde gebeurtenissen die uit het niets ontstaan. Hierop moet je snel en rustig kunnen reageren. Onverwachte dingen kunnen namelijk veel invloed hebben op jouw leven. Daarom is het belangrijk om de juiste beslissingen te nemen met een gezond verstand. Zou jij graag willen werken aan jouw verstand? Wil jij dingen makkelijk kunnen accepteren hoe ze zijn? Dan heb je hier een goede mogelijkheid voor. Je kunt namelijk deelnemen aan een mindfulness training. Dit is een training waarbij jouw verstand wordt getraind. Hierbij wordt gewerkt aan het bewuste aandacht van nu. Het gaat om de concentratie die jij in het heden hebt en de rest laat gaan. 

Geen zorgen om later

Een van de zaken waaraan wordt gewerkt bij een mindfulness training zijn de zorgen om het heden. Het is namelijk belangrijk om de aandacht en concentratie bij het heden te hebben. Je hoeft niet ver naar voren te kijken in de toekomst. Alles wat over een dag, een week, een maand of een jaar gebeurd is niet belangrijk. Tijdens de training probeer je de focus te leggen op alles wat er nu gebeurd. Afleidende gedachten moeten worden vergeten om goede concentratie op het heden te hebben. Ben jij hiernaar op zoek? Kijk dan online voor meer informatie.

Mindfulness training

Bepaalde zaken accepteren hoe ze zijn

Een van de andere zaken die bij een mindfulness training worden geleerd is dat je geen invloed kunt hebben op zaken die al gebeurd zijn. Het is hierdoor belangrijk dat je leert accepteren hoe dingen verlopen in het leven. Hierdoor zal je een gezonder verstand krijgen en dus anders reageren op bepaalde zaken in het leven. Vaak kan je hierdoor ook de betere beslissingen nemen na bepaalde gebeurtenissen. 

Meer verhalen