Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Hiervoor heb je een workstation nodig

1 min gelezen
Workstation

Wie maakt er tegenwoordig geen gebruik van een computer of laptop? Vrijwel iedereen heeft wel een laptop of computer, en gebruikt die op dagelijkse wijze. Echter zit er natuurlijk veel verschil in computers. Zo zullen de meeste mensen niet te veel geld uit willen geven aan een laptop. En dat hoeft vaak ook helemaal niet, een goedkopere laptop volstaat in veel gevallen. Want wanneer je enkel Word gebruikt en surft op het internet, heb je helemaal geen krachtige computer nodig. Echter zijn er bepaalde beroepen waar men wel een computer nodig heeft die beschikt over veel kracht. Denk aan beroepen zoals architect, of fotograaf. Zij maken dan ook vaak gebruik van en workstation. Ben je benieuwd wat dat precies is en waar je het voor nodig hebt? Lees dan snel verder.

Workstation

Het gebruik van een workstation

Ben je architect? Dan gebruik je in veel gevallen zeer zware tekenprogramma’s. Deze programma’s draai je niet even op de doorsnee laptop. Je hebt een krachtige computer nodig die het programma aankan. Anders kun je jouw werk niet goed uitvoeren. En net als architecten, zijn er nog talloze andere beroepen waarbij men een workstation nodig heeft. 

Workstation

Zo’n workstation is eigenlijk een zeer krachtige computer, die vaak op maat gemaakt is. Het zijn computers die zo krachtig zijn, dat ze haast geen geluid maken bij het draaien van zware programma’s. Daardoor kun je altijd in stilte werken, en dat is wel handig op kantoor.

Meer verhalen

1 min gelezen
vurenhouten latten 1 min gelezen