Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Dierenverzekering

3 min gelezen

Als je een huisdier aanschaft, wil je natuurlijk het beste voor het beestje. Dat is alleen maar logisch, of het nu een hond, kat of konijn of ander dier is. Dit betekent dan ook dat je behalve veel liefde, lekker eten en een goede verzorging ook wel eens met je huisdier naar de dierenarts gaat. Al is het alleen maar voor een vaccinatie of controle. De kosten daarvoor kunnen aardig oplopen. Daarom is tegenwoordig het afsluiten van een verzekering voor dieren voor veel mensen een goede keuze. Deze verzekeringen worden door veel verzekeringsmaatschappijen aangeboden en worden steeds populairder.

Waarom schaf je een verzekering voor dieren aan?
De belangrijkste reden waarom je een verzekering voor je hond of kat afsluit, is dat je ze het allerbeste gunt en als ze onverhoopt iets overkomt, je ze kunt helpen op alle mogelijke manieren. Stel, je maatje wordt ernstig ziek en heeft onderzoeken of een dure operatie nodig. Dat wil je het beestje natuurlijk niet ontzeggen, maar dat kost wel wat. Kosten voor de dierenarts kunnen behoorlijk oplopen en als je dan niet verzekerd bent, worden deze wellicht te hoog.

Bij wie schaf je een verzekering voor dieren aan?
Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen waar je een huisdierenverzekering kunt aanschaffen. Feitelijk zijn alle verzekeringen goed, maar het is verstandig en loont ook zeker de moeite om eerst goed te kijken wat de beste verzekering voor jou en voor je huisdier is. Daarbij let je op de volgende punten.

Hoe hoog is de premie?
Niet iedere premie is even hoog en deze verschillen worden bepaald door de dekkingen die in het pakket zijn inbegrepen. Als je de goedkoopste verzekering kiest, hou er dan rekening mee dat lang niet alles vergoed zal worden. Bij de verzekering met de hoogste premie krijg je wel meer uitgekeerd, maar ook daar zal niet alles vergoed worden. Kijk wat jij belangrijk vindt om te laten verzekeren. Je betaalt een premie voor de basisverzekering, maar als deze niet genoeg dekt, kun je er ook nog aanvullingen bij kiezen. Dit betekent natuurlijk wel dat de premie omhoog gaat.

Kijk ook naar het eigen risico
Dit is niet bij alle verzekeringsmaatschappijen even hoog en kan ook aangepast worden naar jouw wensen. Als je het eigen risico verhoogt, wordt de premie per maand lager. Niet alle verzekeraars berekenen het eigen risico op dezelfde manier. Bij sommigen is dit een percentage per handeling, bij anderen een vast bedrag. Wat het gunstigste is, hangt af van de hoogte van de kosten voor de behandeling.

Maximale vergoeding
Niet alle verzekeraars vergoeden alles voor je huisdier binnen een jaar. Als je het maximaal uit te keren bedrag overschreden hebt, zul je de rest zelf bij dienen te betalen. De maximale vergoedingen verschillen per verzekering.

Vergoeding
Wat wordt er vergoed? Behandelingen en consulten bij de dierenarts worden vrijwel altijd vergoed, maar lees altijd eerst de polisvoorwaarden goed door. Je kunt het beste eerst goed kijken wat jij graag vergoed wilt zien en daar de polis bij kiezen die het beste bij je huisdier past.