Ilse Dragon

De juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Balanceer speelgoed: nuttig voor zowel in huis als op de kinderopvang

1 min gelezen
speelgoed kinderopvang

In westerse culturen zoals ook de Nederlandse cultuur is het gebruikelijk dat we onze kinderen met speelgoed laten spelen. Uiteraard heeft dit als doel om vermaak te bieden aan onze jongere medemensen, maar ook is het belangrijk dat kinderen spelenderwijs allerlei dingen leren. Dit geldt voor zowel het speelgoed als dat je koopt voor thuis als de speelobjecten waar je kind bij de kinderopvang of op school van gebruik maakt. Nu is het natuurlijk zo dat kinderen razendsnel groeien en dus snel opnieuw behoefte hebben aan nieuw speelgoed. Echter zijn hier ook uitzonderingen op te vinden. Zo is balanceer speelgoed in principe nuttig voor kinderen van alle leeftijden. Lees hieronder waarom dit type speelgoed zo zinvol is en waarom het dus geen slecht idee zou zijn hiervan iets in huis te halen.

speelgoed kinderopvang

Om deze redenen laat je kinderen met balanceer speelgoed spelen

Het aanschaffen en door je kinderen in gebruik laten nemen van balanceer speelgoed is om de volgende twee redenen een erg goed idee:

  • Kinderen leren via dit soort speelgoed hun grove motoriek te verbeteren en te onderhouden. Het spreekt voor zich dat jonge kinderen vooral proberen deze vaardigheden te verbeteren, terwijl wat oudere kinderen deze kwaliteit juist meer trachten te onderhouden.
  • De term balanceer speelgoed heeft niet voor niets het woord speelgoed in zich. Zo is het gebruikelijk dat kinderen steeds weer een nieuw parcours kunnen creëren met de beschikbare delen. Het creatieve brein wordt zodoende ook gestimuleerd.

Meer verhalen

1 min gelezen
vurenhouten latten 1 min gelezen